Sinemis Candemir
25 mayıs 1978 İstanbul doğumludur...

Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu...

1999 yılından bu yana oyunculuk yapıyor...

Bazı reklam filmlerinde oynadı...

Tarkan’ın, ‘Hüp’ klibinde segilediği oyunculuk performansıyla tanındı...

Ünlü sanatçı Ayla Algan’dan dört aylık oyunculuk eğitimi aldı...

Ardından ‘Karaoğlan’ dizisinde oynadı...

TRT’de ‘Adrenalin’ adlı bir program sundu...

‘Kınalı Kar’da, Doktor Ece rolüyle çok sevildi...

NTV’de ‘Güzel Hayat’ adlı programı sundu...

‘Sevgili Karım’ adlı tiyatro oyunuyla tiyatro sahnesinde de kendini ispatladı...

Bale, modern dans hobileri arasında...

Diskografisi...

2007 Güzel Günler

2006 Gurbet Yolcuları

2006 Kınalı Kuzular

2005 Emret Komutanım

2005 Kayıt Dışı

2002 Kınalı Kar